Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2019-11-01 09:00 | Nyheter: Uppleva & göra

Berättarvecka på gång i Bjärred

Petra Holst

Författaren Petra Holst från Bjärred berättar om sina vardagsrysare under Berättarveckan. Foto: Emil Malmborg

11-17 november är det premiär för Bjärreds biblioteks satsning på en ”Berättarvecka”. Veckan innehåller bland annat föredrag, högläsning, bokprat och boktips.

Berättarveckan avslutas med söndagsöppet och en programpunkt riktad till hela familjen.

– Vi ville göra något som syns i Bjärred nu på hösten. Och vi ville göra en större satsning på läsande och berättande där vi når en bred målgrupp, säger Annika Christerson, bibliotekarie på Bjärreds bibliotek.

Veckan inleds på måndag den 11 november kl. 19 med evenemanget ”Kura skymning”, ett samarrangemang där samma text läses högt på alla bibliotek i Norden. Årets text är hämtad ur Karen Blixtens ”Babettes gästabud”.

Under veckan blir det också två författarbesök på Bjärreds bibliotek. Författaren, dramatikern och journalisten Tove Alsterdal håller föredrag på torsdag den 14 november kl. 19. Hon har hyllats som en av Sveriges bästa kriminalförfattare och hennes romaner spänner över ett brett fält som tangerar den psykologiska thrillern.


Avslutning med söndagsöppet

Söndag 17 november kl. 14 rundas Berättarveckan av med två programpunkter. Först håller författaren Petra Holst, som bor i Bjärred, föredrag under temat ”När vardagen inspirerar till berättelser som sätter skräck i läsaren”. Sedan blir det mysrysligt för hela familjen med tända ljus och mysbelysning kl. 17. Då kommer berättaren Helena Heyman och drar historier från förr om jultraditioner. Detta riktar sig till familjer, med barn från 6 år.

– På söndagen får först de vuxna något när Petra Holst berättar om sina vardagsrysare. Sedan kan hela familjen lyssna tillsammans på Helena Heymans spännande berättelser om livet från förr. Vi har ambitionen att ha fler arrangemang framöver som vänder sig till hela familjen, säger Annika Christerson.

Några av programpunkterna under veckan är gratis och kräver ingen föranmälan. Andra kräver anmälan och författarbesöken går det att köpa biljetter (50 kronor) till.

Mer information om programpunkterna under Berättarveckan finns via bibliotekens hemsida:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Göran Schmitz