Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Grattis till två kulturstipendiater!

Maja Lindberg och Yonas Yigzaw

Maja Lindberg och Yonas Yigzaw tar emot sina kulturstipendier på Kulturfest Bjärred Lomma den 12 oktober. Foto: Privat

Kultur- och fritidsnämnden delar varje år ut stipendier till en eller flera personer som är aktiva inom det kulturella området. Årets pristagare är illustratören och barnboksförfattaren Maja Lindberg från Lomma och artisten och låtskrivaren Yonas Yigzaw från Lomma.

Stipendiet är tänkt att fungera som ett stöd för fortsatt kulturellt skapande. De båda pristagarna får nu dela på stipendiesumman 30 000 kronor.

Priset delas ut på Centrumtorget under Kulturfest Bjärred Lomma den 12 oktober, kl. 17. Då uppträder YiGZAW med en av sina låtar också. Maja Lindberg håller öppet hus i sin ateljé på Björkgatan 1 i Lomma under Kulturfesten.

Maja Lindberg arbetar som illustratör i Lomma. Hon började illustrera 2010 och har sedan dess sålt sina bilder som konsttryck runt om i världen via Internet. 2014 illustrerade hon bilder till Björn Ulvaeus barnbok ”Det lilla vita pianot” och 2016 gav hon ut sin första egna barnbok ”Lilla bokstavsboken”. Sedan dess har hon gjort ytterligare fyra böcker för barn och föräldrar.

Stipendiet kommer väl till nytta i hennes arbete med nya barnboken (arbetsnamn "När jag blir stor"). Det ska bli en bok om drömmar, äventyr och fantasi.

Yonas Yigzaw är artist och låtskrivare inom genrerna hip-hop och RnB. Han har artistnamnet YiGZAW och spelar in sin musik i samarbete med producenten Gabriel ”Drew” Ottosson. I december 2018 nominerades han till ”Årets genombrott” av musiktidningen GAFFA. I somras släppte han sin första EP ”Premiere”.

Stipendiet planerar han bland annat att använda till studiotimmar och musikutrustning.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv