Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2019-09-27 10:00 | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Bygga bo & miljö

Resterkocken 2019

Resterkocken SYSAV Foto: Lina Arvidsson

Foto: Lina Arvidsson

För tredje året i rad anordnas tävlingen Resterkocken – en tävling för skolelever som syftar till att minska matsvinnet genom att släppa loss fantasin kring hur rester och varor med kort hållbar­het kan användas. Tävlingen pågår mellan den 1 oktober och 1 december.

Barn och unga i årskurs 4–9, i södra och nordvästra Skåne, kan tävla enskilt eller i grupp med sitt bästa restrecept. Förutom att göra en insats och rädda matresterna hemma, tävlar eleverna om 3 000 kr till klasskassan.

De 25 bästa bidragen tävlar om fina priser. Nytt för i år är att det tävlingsbidrag som får flest hjärtröster får även pris! Hjärtröster får deltagarna genom att dela länken till sitt bidrag med föräldrar, vänner och andra elever på skolan för att få så många röster som möjligt.

Visste du detta om matsvinn:

  • De livsmedel som hushållen slänger mest av är frukt och grönsaker följt av kött, fisk, skaldjur och ägg samt bröd och bakverk.
  • Varje år slänger svenska hushåll drygt 900 000 ton matavfall. Nästan hälften av det som slängs är mat som hade kunnat ätas.

Om Resterkocken

Kampanjen har som mål att minska matsvinnet i hushållen och är ett initiativ av Sysav, NSR och LSR och Nårab med ägarkommuner.

Läs mer på Resterkocken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Persson