Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö

Att tänka på vid bygglovsansökan

Ritningar för bygglov.

När du söker bygglov är det viktigt att handlingar och ritningar innehåller rätt information från början. Då kommer handläggningstiden för bygglovet gå snabbare. Det är inte alltid lätt att veta vilka handlingar som behövs eller hur de ska se ut. Bygglovsalliansen, som är en samverkan mellan kommuner, har tagit fram information och exempelritningar för att underlätta processen.

Länkar till exempel på ritningar

Kontrollplan

En kontrollplan ska finnas till de flesta lov- och anmälningspliktiga bygg- och rivningsåtgärder och ska anpassas efter projektets svårighetsgrad. På länken nedan finns mer information samt exempel på olika kontrollplaner.

Klicka här för att komma till information om kontrollplaner.

Sök bygglov digitalt

För att underlätta processen ytterligare kan bygglov sökas digitalt. Lomma kommun är anslutna till Mittbygge – en e-tjänst för bygglov med mera. Här kan du bekvämt och säkert ansöka om eller återuppta en påbörjad ansökan.

Klicka här för att komma till Mittbygge. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ritningsarkiv

Om du behöver ta del av befintliga ritningar på din fastighet kan du söka fram dem i kommunens digitala ritningsarkiv. Du kan i tjänsten själv välja om du vill skriva ut ritningen eller spara ner den på din dator. Tänk på att ritningarna kan behöva bearbetas innan du bifogar dem till din ansökan eftersom de inte alltid uppfyller dagens krav på fackmannamässighet och skalenlighet.

Klicka här för att komma till ritningsarkivet.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Helene Blom

Navigera vidare

Arkiv