Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2019-09-10 11:08 | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Bygga bo & miljö, Trafik & resor

Europeiska Trafikantveckan 16-22 september

Barn testar cykelbana under Trafikantveckan

Redan på lördag den 14 september inleder Cykeldagen i Lomma den Europeiska Trafikantveckan. Mellan kl. 11 och 14 kan du på Centrumtorget testa dina kunskaper om trafiksäkerhet och bli inspirerad till mer hållbart resande samtidigt som barnen testar en klurig cykelbana. Välkommen!

Under dagen kan barn prova på den kluriga cykelbanan, gå en tipspromenad med temat trafiksäkerhet, träffa Lotta Giraff och mycket mer. För de lite äldre barnen finns möjlighet att testa kommunens el- och lådcyklar.

Kl. 11.30 uppträder Kulturskolans blåsorkester, följt av invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén kl. 12.00.

På plats finns även representanter från polisen, Naturskyddsföreningen och Lomma kommun som gärna pratar med dig om trafiksäkerhet och hållbara resor. Kom förbi och dela med dig av dina tankar!

Fler aktiviteter som arrangeras under veckan är bland annat tipspromenad i Lomma och Bjärred, konstutställning på Lomma bibliotek och restävling för skolklasserna i kommunen.

Säker trafik till fots och på cykel

Europeiska Trafikantveckan arrangeras i år mellan den 16 och 22 september för att uppmuntra allmänheten till hållbara resor och transporter. Årets tema är "säker trafik till fots och på cykel". Lomma kommun har valt att fokusera särskilt på ett aktivt och hållbart resande för barn och unga.

Läs mer om aktiviteterna under Trafikantveckan

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Åsa Cornander