Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2019-09-06 10:50 | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Uppleva & göra, Bygga bo & miljö, Trafik & resor

Hållbart resande för barn och unga

En kvinna som cyklar tillsammans med ett barn.

Om fler väljer att gå, cykla och åka kollektivt i större utsträckning blir det stora vinster - både för dig själv och för miljön! Europeiska Trafikantveckan pågår mellan den 16-22 september för att uppmärksamma och uppmuntra hållbart resande. Årets tema är "säker trafik till fots och på cykel" och Lomma kommun arrangerar flera aktiviteter för att få fler barn och ungdomar att resa hållbart.

Europeiska Trafikantveckan 2019

Den Europeiska Trafikantveckan 2019 inleds med Cykeldagen på Centrumtorget i Lomma lördagen den 14 september mellan kl. 11:00-14:00. Under dagen kan barn prova på den kluriga cykelbanan, gå en tipspromenad med temat trafiksäkerhet, träffa Lotta Giraff och mycket mer. För de lite äldre barnen finns möjlighet att testa kommunens el- och lådcyklar. Blåsorkestern från kulturskolan uppträder kl. 11:30, följt av invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén kl. 12:00.

På plats finns även representanter från polisen, Naturskyddsföreningen och Lomma kommun som gärna pratar med dig om trafiksäkerhet och hållbara resor. Kom förbi och dela med dig av dina tankar!

Fler aktiviteter som arrangeras under veckan är bland annat tipspromenad i Lomma och Bjärred, konstutställning på Lomma bibliotek och restävling för skolklasserna i kommunen.

Tack till dig som reser hållbart

Vi på Lomma kommun vill visa vår uppskattning till dig som redan reser hållbart. Den 20 september mellan kl. 07:00-08:30 finns vi på Bjärred Centrum med el- och lådcyklar och bjuder på fika som tack till dig som cyklar, går och åker buss till jobb och skola.

Läs hela programmet för Europeiska Trafikantveckan 2019!PDF

Projektet Min smarta väg till skolan

Lomma kommun genomför en satsning för en miljövänligare och hälsosammare väg till skolan. Som en del i detta har vi beviljats stöd av Energimyndigheten på 1 525 000 kronor för att driva ett projekt om hållbara transporter till och från skolor. Projektet genomförs inledningsvis på Strandskolan i Lomma.

Läs mer om Lomma kommuns skolprojekt "Min smarta väg till skolan"

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Åsa Cornander