Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2019-07-29 08:00 | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Trafik & resor

Skolbiljett för resor till och från gymnasiet

Buss Skånetrafiken

Skolbiljetten för resor till och från gymnasiet kommer att skickas hem till eleverna innan skolstart. Tänk på att spara ditt kort, då det ska användas under hela gymnasietiden.

Gymnasieelever som är folkbokförda i Lomma kommun och som är berättigade till studiehjälp har möjlighet att få en skolbiljett för dagliga resor till gymnasiet (till och med vårterminen det år eleven fyller 20 år). Förutsättningen är att avståndet mellan skolan och hemmet är minst sex kilometer.

Skånetrafiken erbjuder inte längre möjlighet att köpa de Pluskort som har funnits tidigare. Skånetrafiken har istället valt att öka giltigheten under vardagar. Skolbiljetten gäller för fritt resande dygnet runt i hela Skåne måndag till fredag, mellan den 12 augusti 2019 och 12 juni 2020.

Skickas hem innan skolstart

Skolbiljetten är kostnadsfri och skickas hem till elev innan skolstart. Om du inte har fått kortet hemskickat en vecka innan skolstart hör du av dig till Kontaktcenter i Lomma kommun. Samma skolbiljett gäller under hela gymnasietiden, så var rädd om ditt kort.

Läs mer om skolbiljetten på Skånetrafikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Resor till och från gymnasieskolan på lomma.se.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Liz Karlstedt