Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2019-06-25 14:35 | Nyheter: Omsorg & hjälp

Trivselhuset uppmärksammat med bidrag

Trivselhusets handledare Anders Westergren och Emma Källström tar emot en check på bidraget.

Trivselhusets handledare Anders Westergren och Emma Källström tar emot en check på bidraget.

Lomma kommuns verksamhet Trivselhuset har uppmärksammats av Lomma-Bjärred Rotary Club med ett bidrag på 20 000 kronor.

Trivselhuset på Strandgatan i Lomma är kommunens öppna verksamhet för personer med psykisk ohälsa. En social träffpunkt med förhoppning om att öka livskvalitén för alla med behov att bryta och förhindra isolering.

Nu har verksamheten fått ett bidrag på 20 000 kronor av Lomma-Bjärred Rotary Club. Klubben har tack vare sitt arrangemang Lomma Hinderlopp fått ett överskott som de vill ge tillbaka till lokalsamhället. Årets bidrag till Trivselhuset är det första i sitt slag.

– Vi är glada för att det finns en sådan verksamhet i Lomma kommun. Vi vet att om de som har psykiska problem har någonstans att gå så är det till stor hjälp och det förebygger att deras problem blir försämrade. Vi vill vara med och bidra till att den här verksamheten kan vara så bra som möjligt, säger Stefan Knutsson, avgående president i Lomma-Bjärred Rotary Club.

Verksamheten på Trivselhuset är frivillig för besökarna. Här finns möjlighet att delta i trädgårdsaktiviteter via projektet Växtkraft, möjlighet att hjälpa till i second hand-butiken och här ordnas samtalsgrupper och temamiddagar med mera. Personalen på Trivselhuset planerar nu att göra något extra för bidraget från Rotary, bland annat en sommarresa för besökarna.

– Vi är otroligt tacksamma för bidraget och ser en möjlighet att göra skillnad. Vi planerar nu för en sommarresa där vi kan få med så många som möjligt av våra gäster, som förgyller sommaren för dem, säger handledaren Emma Källström.
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Peter Sjöberg