Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Näringsliv & arbete

Coach prisad under Näringslivsmingel

Abdirisak Hashi

Lomma kommuns medarbetare på socialförvaltningen Abdirisak Hashi fick nyligen ta emot pris som ”Årets förebild i nätverkande” under årets Näringslivsmingel.

Abdirisak Hashi jobbar som coach och stöttar sedan 2017 nyanlända ungdomar och vuxna när det gäller jobbmöjligheter, praktik och språkträning.

– Det är jättekul att få den här utmärkelsen. Det betyder att jag får bekräftelse för mitt arbete. Jag har krigat och knackat dörr hos företagare för att skapa nätverk och möjligheter för dem som jag hjälper. Mycket handlar om att informera och motivera företagarna.

Vid starten 2017 hade Abdirisak Hashi rollen som ungdomscoach och jobbade med nyanlända ungdomar som bor i HBV-hem eller stödboende. Nu hjälper han även nyanlända vuxna. Majoriteten av de som deltagit i satsningen har kommit i kontakt med arbetsmarknaden i någon form, bland annat genom jobb i restaurangbranschen, äldreomsorgen och dagligvaruhandeln.

Abdirisak Hashi har tagit fram arbetsmodellen MIN som står för motivation, information och nätverk. Stor vikt har lagts vid att motivera deltagarna och att hjälpa dem skapa nätverk inom arbetslivet och föreningslivet.

– Jag jobbar med ungdomar och vuxna som verkligen är motiverade vilket har gett resultat. Syftet är inte bara att de ska få jobb. Det handlar om långsiktighet och att få dem motiverade att fortsätta att utveckla sig själva och att utbilda sig, säger Abdirisak Hashi.

Hur stor del av ditt arbete handlar om att nätverka?

Det är en stor del. Ju större nätverk jag har, desto fler kan jag hjälpa. Jag försöker även att nätverka utanför Lomma kommun.

Abdirisak Hashi delade priset som ”Årets förebild i nätverkande” med Jane Nyman, ABF.

 

Här är fler pristagare från Näringslivsminglet

Årets Företagare:

Christian Ekman (VD), Zidcore AB i Bjärred.

Årets Nyföretagare:

Andreas Karremo (VD), Johan Anderberg och Annie Månsson, JAA-projektledning i Lomma.

Årets Servicepris:

Diar Hacyi, Bjärreds Krog.

Årets förebild i nätverkande:

Jane Nyman, ABF och Abdirisak Hashi, Lomma kommun.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Tove Dannestam

Navigera vidare

Arkiv