Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2019-03-28 09:14 | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Bygga bo & miljö

Lomma kommun deltar i Earth Hour 2019

Inför Världsnaturfonden miljömanifestation Earth Hour genomförs en mataktivitet i skolorna vecka 12. Under själva Earth Hour, lördagen den 30 mars kl. 20.30-21.30, släcks vissa av kommunens offentliga byggnader och viss belysning ner. 

Earth Hour är en internationell kampanj som sedan 2007 uppmanar hushåll och företag att under en timme en viss dag släcka belysningen som en symbolhandling för att uppmärksamma klimatfrågan. För Lomma kommun är det viktigt att delta i denna globala klimatmanifestation för att sprida kunskap om resursbesparingar.

Mataktiviteten i skolorna består av två delar:

  • Eleverna beräknar och jämför utsläpp från de serverade vegetariska och ej vegetariska lunchalternativen den 25-28 mars. Utsläppen beräknas med hjälp av utdelade recept och WWF:s matkalkylator, ett digitalt verktyg som används för att förstå matens klimatpåverkan.
  • På fredagen den 29 mars serveras enbart vegetarisk mat.

Läs mer på Världsnaturfondens webbplats (wwf.se/earthhourlänk till annan webbplats) och räkna själv på matkalkylatorn.selänk till annan webbplats hur mycket växthusgasutsläpp din lunch eller middag leder till.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Adam Bahr