Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2019-03-13 15:52 | Nyheter: Uppleva & göra

Lomma firar Nouruz – en vårfest för alla!

Ungdomar hoppar över eld

Nouruz innebär starten på det persiska nyåret och den 24 mars firas högtiden för fjärde året i rad i Lomma kommun. Alla är välkomna till Dansrotundan kl. 18.00 för musik, dans och mat.

Den officiella högtidsdagen för Nouruz är i år torsdagen den 21 mars, men firandet sker några dagar senare i Lomma. Förutom mat, disco och att traditionsenligt hoppa över elden in i det nya året, så bjuds publiken på olika scenakter.

Bland dem finns dansgruppen Oriental Move-Dance Theater som visar upp orientalisk dans och musik blandat med moderna inslag. Ali Yari uppträder med sång och dambora och kulturskoleleverna Karl & Erik med sång och gitarr.

20-årige Taher Keshtmand har varit med i arrangörsgruppen sedan 2016 och ser fram emot årets firande av Nouruz – en högtid som är väldigt viktig för honom.

– Vi har lärt oss mycket under dessa fyra år som gör att det blir bättre och mer spännande. Det går bra med planeringen och besökarna kan förvänta sig en jättespännande fest med många duktiga artister och väldigt god mat. Jag hoppas på mycket besökare och tycker det är viktigt att alla känner sig välkomna, säger Taher Keshtmand.

Nouruz – en vårfest för alla är ett drogfritt arrangemang i samarbete mellan Lomma församling och Kultur- och fritidsnämnden i Lomma kommun. Arrangemanget riktar sig till alla åldrar och hälsar även besökare utanför Lomma kommun varmt välkomna.

Här finns mer att läsa om evenemanget:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Larsson