Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2019-03-12 10:30 | Nyheter: Omsorg & hjälp

Dialogmöten hemtjänsten 27 och 28 mars

Den 1 mars 2019 gick hemtjänsten i Lomma kommun över i kommunal regi. Den 27 och 28 mars välkomnas brukare och anhöriga till dialogmöten för att prata om hur övergången har gått och vad som händer härnäst.

Arbetet har varit intensivt inför återtagandet av kommunal hemtjänst och lika intensivt fortsätter nu arbetet med att utveckla den framtida verksamheten.

– Förändringar tar tid att genomföra och som brukare kanske man inte ser någon omedelbar skillnad redan nu, även om arbetet pågår för fullt, säger Elisabeth Friberg, enhetschef och projektledare för övergången, och fortsätter;

– Flertalet av våra medarbetare har följt med i övergången, vilket är en trygghet för våra brukare. Nu kommer vi att arbeta med kompetensutveckling, samtidigt som rekrytering pågår av erfarna undersköterskor som kan komplettera grupperna. Vårt mål är att ha stabila arbetsgrupper med fasta team för att få en god kontinuitet.

För att skapa en helhetsbild av vårdssituationen, samarbetar verksamheten med hälso- och sjukvårdspersonal och ReHab (arbetsterapeuter, sjukgymnaster och undersköterskor).

Dialogmöten

Under mars månad är dialogmöten inplanerade för att brukare och anhöriga ska få möjlighet att berätta hur övergången fungerat. På dialogmötet deltar enhetschefer, socialchef och ledamöter i socialnämnden.

Välkommen att delta följande tider:

  • 27 mars kl. 17.30-19.00 på Havsblick i Lomma
  • 28 mars kl. 17.30-19.00 på Vinterträdgården (Jonasgården) i Bjärred

Lättare att få kontakt

För att göra det lättare att komma i kontakt med hemtjänsten finns nu ett gemensamt telefonnummer och en e-postadress för respektive orttillhörighet:

Telefontider är måndag–fredag kl. 8-16 och lördag och söndag kl. 8-14. Övriga tider kan du lämna ett meddelande som lyssnas av under ovanstående telefontider.

Läs mer om hemtjänsten i Lomma kommun och se vanliga frågor och svar.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Lennart Eriksson