Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö

Klartecken för utomhusscen i Lomma

Skiss över utomhusscen

En utomhusscen för evenemang och föreningsverksamhet – det blir verklighet vid Amfiteatern i Lomma. Leader Lundaland bidrar med två miljoner kronor till projektet som väntas stå klart 2020.

Amfiteatern intill stranden vid T-bryggan har tidigare använts som arena för att ordna Dansveckorna. Platsen kommer nu att utvecklas med en permanent scen och läktare. Tanken är att föreningar, privatpersoner, företag och ideella organisationer ska kunna bedriva både vardaglig verksamhet men även kunna genomföra publika arrangemang här.

I projektets förstudie har kommunen engagerat ungdomar och representanter för föreningslivet, näringslivet och Svenska kyrkan för att få in synpunkter.

Målsättningen är nu att skapa en arena där även tjejer kan och vill vara spontant fysiskt aktiva. Scenen ska fungera som en kultur- och jämställdhetsfrämjande mötesplats i kommunen. Amfiteatern ska också kunna skapa meningsfulla möten mellan äldre och yngre.

Leader Lundaland bidrar med två miljoner kronor till Amfiteatern och Lomma kommun står för en miljon kronor. Leader Lundaland är en ideell förening som fördelar EU-pengar till projekt med lokal utveckling.

Skissen ovan är en preliminär ritning på hur scenen ska kunna utformas.
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Moa Briem

Navigera vidare

Arkiv