Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Nytt projekt ger snabbare svenskundervisning

Undervisning i svenska språket

Lomma kommun startade i slutet av november sin första kurs i vardagssvenska. Kursen riktar sig till nyanlända som väntar på att få börja med SFI. Även de som blivit utskrivna från arbetsförmedlingen har bjudits in.

Tanken är att nyanlända snabbare ska få möjlighet att bekanta sig med det svenska språket och samtidigt få ett större kontaktnät. Deltagarna får öva sig att skriva och uttala ord och fraser som används till vardags i det svenska språket. Deltagandet är frivilligt och kursen har lockat omkring tio deltagare per tillfälle till Havsblick i Lomma.

– Vi vill fånga upp de som väntar på att börja med SFI eller förberedelser till SFI. Tidigare har det funnits ett glapp där. Det är roligt att så många har kommit, säger Fadi Bakheet som samordnar projektet ihop med Abdirisak Hashi för Lomma kommuns räkning.

Satsningen görs i samarbete med Studiefrämjandet som också står för lärarresursen Bengt Dagstam som syns på bilden. Förhoppningen är att kursen i vardagssvenska ska fortsätta till våren.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Felicia Mellgren

Navigera vidare

Arkiv