Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Äldreomsorg

Frösundas VD praktiserar på boenden i Lomma

Kristoffer Lorch Frösunda Omsorg AB besöker särskilda boenden i Lomma.

Måndagen den 10 december 2018 praktiserade Kristoffer Lorck, VD på Frösunda Omsorg, på kommunens särskilda boenden. Det är en aktivitet i företagets satsning på att kvalitetssäkra verksamheten.

Hos Frösunda ingår att alla chefer ska göra praktik ute i verksamheten för att bättre förstå förhållandena, situationen och den miljö deras kunder och medarbetare befinner sig i. VD Kristoffer Lorck valde då att besöka verksamheten i Lomma. Frösunda har satt Lomma högt upp på prioriteringslistan efter de missnöjesyttringar som uppkommit de senaste åren.

– För oss är det viktigt att även vi i hösta ledningen visar att vi fokuserar på våra verksamheter i Lomma. Vi har gjort stora insatser i Lomma efter kritiken som tidigare riktats mot Lommas äldreomsorg. Idag är såväl kunder, närstående som kommun betydligt mer nöjda med omsorgen, säger Kristoffer Lorck.

De särskilda boendena i Lomma, som drivs av Frösunda Omsorg, övertogs av de norska bröderna Adolfsens familjeföretag Brado i mars i år. VD Kristoffer Lorck och Bröderna Adolfsen besökte Lomma i augusti i år då de berättade för brukare, närstående och politiker kring deras tankar om hur det önskar satsa långsiktigt på äldreomsorgen i Lomma. Deras satsning efter övertagande har varit att kvalitetssäkra verksamheten, vilket även omfattat en bred utbildningssatsning av medarbetare och även närstående.

KristofferLorckpraktiserade på enheterna Vega, Orion och Strandängsgatan i Lomma. Praktiken utgjordes av att Kristoffer följde med medarbetare på dras ronder och arbetspass, hjälpte till att servera lunch och fick många tillfällen till att prata med brukarna om deras liv och boende. Praktiken avslutades med en Nobelmiddag på Jonasgården på kvällen.

– Det var en värdefull dag och jag fick många fina kontakter med både medarbetare och kunder, som gav mig många värdefulla insikter om äldreomsorgen här i Lomma, säger Kristoffer Lorck.
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Lennart Eriksson

Navigera vidare

Arkiv