Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Grattis Pilängskolan!

Klass 9D tar emot sitt pris

Foto: Petter Duvander/Kraftringen

En uppfinning som skapar miljövänlig energi med hjälp av både sol och vatten. Den idén gav klass 9D på Pilängskolan vinsten i tävlingen Spänningssökarna som anordnas årligen av energibolaget Kraftringen.

Uppfinningen ”Powersquare” är tänkt att placeras på hustak och riktar in sig på fattiga och stora städer i behov av miljövänliga energikällor, som en alternativ och innovativ lösning på den annars miljöfarliga energiförbrukningen som dominerar. Bland annat fyller speglar en viktig funktion i konstruktionen. Idén gav klass 9D vinsten i konkurrens med 38 klasser.

”Det känns fantastiskt. Ungdomarna har visat framför allt sitt stora miljöengagemang. De har stannat kvar länge på kvällarna på skolan för att jobba med sitt förslag och öva inför finalen. De har kommit på alla idéer helt själva och sammanhållningen i klassen har varit enorm”, kommenterar elevernas matte- och NO-lärare, Anette Bernholtz vinsten i ett pressmeddelande.

Tävlingsjuryn motiverade vinsten med följande ord:

Med en fantastisk presentation med bra teknik och god argumentation och fokus på de globala målen. Med en nyskapande idé som möjliggör en bättre vardag för många, utnämner vi Powersquare av klass 9D på Pilängskolan till årets vinnare av Spänningssökarna 2018!”

Priset är en resa till Berlin, som klassen ska få åka på till våren.

Här kan du läsa mer om uppfinningen och vinsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Peter Sjöberg

Navigera vidare

Arkiv