Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Årets kulturstipendium till lokal rappare

Nahom Yonas lutar på en bil

Foto: Linus Hagström

Lommabon Nahom Yonas skapar hip-hop och R&B under artistnamnet NAHOM. Nu tilldelas han Lomma kommuns årliga kulturstipendium på 20 000 kronor.

När Nahom Yonas var nio år gammal började han spela saxofon på kulturskolan i Lomma. För fem år sedan fastnade han för ord och skapande, då han fattade intresse för poesi. Idag är han 21 år gammal och har riktat in sig på genrerna hip-hop och R&B, både som låtskrivare åt andra och med egna projekt. I våras släppte han sin första platta, Indigo. Nu tilldelas han Kultur- och fritidsnämndens årliga kulturstipendium.

– Det var en positiv överraskning. Anledningen till att jag sökte var att det är svårt att få tid och pengar till att skapa musik när man pluggar, så de här pengarna kommer att förvaltas väl, säger Nahom Yonas om stipendiet.

Prispengarna planerar han att använda till studiotider, att trycka t-shirts eller andra kostnader som rör hans musikkarriär. Redan till våren planerar han att spela in ny musik.

Drömmen för Nahom Yonas är att kunna jobba heltid med musiken i framtiden, men för tillfället pluggar han affärssystem på högskolan i Halmstad. Han tilldelas sitt kulturstipendium i Lomma kyrka den 9 december under Kulturskolans julavslutning.

Kultur- och fritidsnämndens kulturplakett tilldelas Sophie Håkansson. Hon är fotograf och tar bilder i kommunen, ofta på fåglar och natur som hon sedan delar på sociala medier.

Lista med tidigare mottagare av Lomma kommuns kulturstipendium:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv