Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2018-11-13 16:08 | Nyheter: Omsorg & hjälp

Föräldrakurser nu även för nyanlända

Inspirationsföreläsning för nyanlända föräldrar

Lomma kommuns kurser och inspirationskvällar för föräldrar blir snabbt uppbokade varje termin. Nu utökas antalet kurser till våren och samtidigt har det även ordnats träffar riktade till nyanlända föräldrar.

 

Att visa kärlek till sina barn. Att ge barnen full uppmärksamhet när man umgås. Att lösa konflikter på bästa sätt. Det är några ämnen som föräldrar diskuterar och får praktiska råd kring under Lomma kommuns ABC-kurser och inspirationskvällar. Målgruppen är föräldrar med barn, 3-12 år, som vill utvecklas i sitt föräldraskap.

Kommunen har ordnat ABC-kurserna i snart tre år och de tre grupperna per termin blir snabbt fullbokade. I nuläget står över 100 föräldrar i kö och därför ordnas det även inspirationskvällar för att möta efterfrågan.

– Det har varit ett fantastiskt gensvar sedan starten. Jag tror att mycket beror på att metoden är helt avskalad från pekpinnar. Föräldrarna får också diskutera mycket och får praktiska råd i konkreta situationer, säger skolkuratorn och kursledaren Bengt-Åke Olsson.

Under hösten har det även ordnats två inspirationsföreläsningar för nyanlända om vad det betyder att vara förälder i Sverige. Dessa föreläsningar har gjorts i samarbete med kommunens bosättningsteam. Föreläsningarna har lockat ett 40-tal deltagare och får en fortsättning till våren.

Då satsas det även på fler ABC-kurser, dagens tre kurser per termin ska bli sex per termin.

 

 

Bakgrund

ABC står för Alla Barn i Centrum. Kurserna är utvecklade med stöd av forskning på Karolinska Institutet och genomförs i kommuner över hela landet.

 

Anmälan till ABC-kurserna görs här:öppnas i nytt fönster

 

Här kan du läsa mer om Inspirationskvällarna:

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Bengt-Åke Olsson