Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Kulturfest som gav mersmak

Eldshow med Pangea Scenkonst

Helgens Kulturfest Lomma lockade många nyfikna – cirka 3400 besök räknades in på de 50 aktiviteterna. Redan nu är det klart att det blir en uppföljare nästa år.

Kulturfest Lomma avslutades med en stämningsfull show på Centrumtorget av eldkonstnärerna i Pangea Scenkonst. Då hade aktiviteter i 13 olika lokaler runt om i Lomma genomförts. Flest besökare hade programmet på Centralen där runt 400 nyfikna bland annat kunde dansa salsa och ta del av Kulturskolans öppna scen.

– Där fanns ett brett utbud men även flera saker som kanske överraskade besökarna. De kunde bland annat testa VR-glasögon och bygga sitt eget musikinstrument av skrot, säger kultur- och fritidschef Michael Tsiparis.

En annan aktivitet som lockade många besökare var graffitikonstnären Limpo som skapade ett konstverk på tio minuter inför publiken på Kraften.

Kulturfest Lomma kommer tillbaka nästa år igen. En lärdom till dess är att skapa aktiviteter även mellan några av lokalerna.

– Det var mycket som blev väldigt lyckat den här gången. Nästa år hoppas vi att ännu fler privata aktörer och föreningar vill vara med, säger Michael Tsiparis.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv