Datum: 2018-10-22 14:20 | Nyheter: Omsorg & hjälp

Många aktiviteter för seniorer i kommunen

Aktiviteter för seniorer: thaiboxning med senior sports school, lunch på Café Hans Jonas och vinprovning

Vinprovning, föreläsningar, allsång, musikkryss, Senior Sports School. Det finns många aktiviteter för seniorer i Lomma kommun.

Senior Sports School är till för seniorer 60+ som vill komma ut och röra på sig och knyta kontakter. Det är en kurs och gruppen provar bland annat olika aktiviteter, lär sig mer om hälsosamt åldrande och får en praktisk matlagningskurs. Nästa kursstart blir till hösten 2019 men fram till dess finns det många andra aktiviteter att delta på.

Öppen mötesplats erbjuder samma sociala samvaro med nya vänner i mindre grupp men med aktiviteter som gruppen bestämmer tillsammans så som att delta på någon av mötesplatsernas aktiviteter, besöka kyrkan eller någon annan förenings aktiviteter. Syftet är att fånga upp dem som är ensamma och inte självmant tar sig till andra aktiviteter. Från och med i höst har Öppen mötesplats utökat verksamheten med ytterligare en samordnare och har nu aktiviteter varje vardag både på Havsblick i Lomma och på Mötesplats Bjärred.

Mötesplats Bjärred och Mötesplats Havsblick är mötesplatser med öppna aktiviteter för alla. Reseskildning från Sydafrika, vinprovning, fredagsrock, musikkryss, danscafé och de populära onsdagsevenemangen med allsång och underhållning med Gummibandet är några av de aktiviteter som är på gång just nu.

Det finns även möjlighet att äta lunch på Café Hans Jonas måndag-torsdag och frukostbuffé på fredagar. På Mötesplats Havsblick finns också en restaurang som är öppen för alla och serverar lunch sju dagar i veckan. Det går även att köpa sig en kopp kaffe och en kaka.

Vill du veta mer vad som händer på mötesplatserna, kolla in programmen och läs mer på lomma.se.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Margareta Thulin

Navigera vidare

Arkiv