Datum: | Nyheter: Övergripande

Inköp av Borgeby gårdshotell

Borgeby gårdshotell

Kommunstyrelsens arbetsutskott kommer att föreslå att kommunen ska köpa Borgeby gårdshotell. Lokalerna är planerade att användas som tillfälligt boende för de nyanlända i kommunen.

Kommunen är enligt bosättningslagen (2016:38) Länk till annan webbplats. skyldig att ta emot och ordna boende till nyanlända, enligt kvoter som räknas ut av Migrationsverket. Syftet är att ge en mer rättvis fördelning av nyanlända i landets kommuner och samtidigt förbättra de nyanländas möjligheter att komma in i samhället och på arbetsmarknaden.

I år väntas 40 nyanlända till komma till Lomma kommun, både familjer och ensamkommande. Nästa år är det totala antalet 61.

– I en kommun som Lomma, där det redan är stor bostadsbrist, är det svårt att tillgodose det efterfrågade behovet. Det är kommunens ansvar att ordna boende till våra nyanlända och för att lösa detta har vi bland annat hyrt hotellrum och byggt tillfälliga paviljonger. Att införskaffa Borgeby gårdshotell i detta syfte kan passa väldigt bra, eftersom lokalerna redan är förberedda för boende, säger Robert Wenglén, kommunstyrelsens ordförande.

Förslaget kommer att tas upp av kommunstyrelsen den 17 oktober. Om förslaget godkänns av kommunstyrelsen, tas frågan upp i kommunfullmäktige den 8 november.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Eva Jansson

Navigera vidare

Arkiv