Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö

Rösta på framtidens energi i Spänningssökarna

Spänningssökarna

I Spänningssökarna, som anordnas för sjunde året av energibolaget Kraftringen, tävlar niondeklassare i Lund, Eslöv, Hörby och Lomma om att komma på lösningar på framtidens energiutmaningar. Var med och rösta på din favorit, den 9 oktober kl. 16-19!

Under september månad har alla deltagande klasser haft en workshop i Vattenhallen Science Center i Lund där de lärt sig mer om förnybar energi. I grupp har de också kommit på egna tekniska energilösningar och uppfinningar som bidrar till ett mer hållbart samhälle. 25 av dessa bidrag har valts ut att gå vidare i tävlingen av Kraftringen.

Rösta

Nu är det dags att rösta fram vilka 10 bidrag som går vidare i tävlingen. Den 9 oktober, mellan kl 16 och 19, kan du gå in och rösta på ditt favoritbidrag på Spänningssökarnas webbplats.

Läs mer och rösta här Länk till annan webbplats.

Resa till Berlin står på spel

I november är det dags för stor final i Sparbanken Skåne Arena, och där står en klassresa till Berlin på spel.

Syftet med Spänningssökarna är att öka elevernas kunskaper kring energi och miljö, samtidigt som de får använda sin kreativitet till att ta fram innovativa lösningar på temat hållbar energi. Spänningssökarna ska ses som ett roligt, inspirerande och utmanande komplement till den ordinarie undervisningen. Årets tema är "den hållbara staden".

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Eva Jansson

Navigera vidare

Arkiv