Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Om krisen eller kriget kommer

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? I veckan skickar myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ut broschyren "Om krisen eller kriget kommer" till alla hushåll, för att uppmärksamma hur vi kan förbereda oss bättre inför allvarliga händelser.

Den 28 maj–3 juni är det dags för Krisberedskapsveckan 2018. Den nationella kampanjvecka för att få hushållen att reflektera över hur man tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation om viktig service i samhället är utslaget på grund av exempelvis extremt väder eller en it-attack.

”Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?” Det är budskapet under årets kampanjvecka och syftar till att väcka tankar om den egna beredskapen och ansvaret för att klara vardagen om viktiga samhällsfunktioner plötsligt inte fungerar som vi är vana vid.

I samband med Krisberedskapsveckan 2018 skickar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ut broschyren" Om krisen eller kriget kommer" till alla hushåll. Utskicket görs på uppdrag av regeringen som vill att vi alla ska bli bättre förberedda på att hantera allt från allvarliga olyckor och extremt väder till it-attacker och ytterst krig. Informationen finns också på MSB:s webbplats dinsäkerhet.se Länk till annan webbplats.

Mer om Krisberedskapsveckan Länk till annan webbplats. och broschyren Om krisen eller kriget kommer Pdf, 4.3 MB, öppnas i nytt fönster..

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anders Åkesson

Navigera vidare

Arkiv