Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2018-05-09 11:14 | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö

Invigning av Skåneleden 19 maj

Lördagen den 19 maj invigs den nya delen av Skåneleden som löper genom Lomma kommun. Vi träffas vid naturreservat Löddeåns mynning klockan 10.

Var med oss och invig den nästan två mil långa Skåneleden genom Lomma kommun. Dagen bjuder bland annat på tipsrunda för hela familjen, vandringstips och natur- och fågelguidning längs del av leden.

Invigningstal sker cirka kl 10.15. Guidningen startar kl 11.00 från invigningsplatsen. Grillen tänds kl 12, så ta med något gott att grilla!

Vid invigningen deltar Robert Wenglén, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Region Skåne, Stiftelsen Skånska landskap och Naturskyddsföreningen.

Skåneleden erbjuder en över 100 mil lång vandringsled genom det vackra, skånska natur- och kulturlandskapet. Leden är uppdelad i fem delleder utifrån geografiskt område och naturens karaktär. En av dessa är Öresundsleden med tre etapper som sträcker sig genom Lomma kommun.

Etapperna som går genom Lomma kommun löper från Löddeköpinge genom Bjärred och Lomma till Spillepeng. Längs med etapperna får du njuta av bland annat magnifik havsutsikt och spännande naturreservat.

I år fyller även Skåneleden 40 år och under året kommer flera satsningar att göras för att lyfta Skåneleden och vandring som en aktivitet för att främja skåningens hälsa.

Läs mer om Skåneledens etapp mellan Bjärred och Lomma.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkomna!

Tid: 10-12.30 lördagen den 19 maj

Plats: Löddeåns mynning, Gyllinsängar (KartaPDF)

Skåneleden, etapp 11, 12 och 13, genom Lomma kommun.

Här kan du läsa mer om andra Naturområden i Lomma kommun

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Åsa Cornander