Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2018-04-26 15:06 | Nyheter: Bygga bo & miljö

Håll Sverige Rent!

Barn som plockar skräp

Varje år deltar Lomma kommun i kampanjen Håll Sverige Rent, då förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner hjälps åt att plocka skräp i sin närmiljö. 

När våren kommer vill många ut i naturen. Dessvärre är det också då man ser den mängd skräp som gömt sig under höstens löv och vinterns snö. Håll Sverige Rent arrangerar därför varje vår en skräpjakt för att barn och vuxna tillsammans kan göra en insats för att göra sin närmiljö finare. Aktiviteten innebär också en pedagogisk möjlighet att prata om avfall, återvinning, konsumtion och begrepp som hållbarhet och ekonomi.

Under vintern har intresserade deltagare kunnat anmäla sitt intresse för kampanjen. Deltagarna består främst av förskolor, men även skolor, fritidshem och privatpersoner finns med på listan. Alla anmälda deltagare har därefter fått skräpplockarmaterial från Håll Sverige Rent (vita sopsäckar, mindre skräppåsar samt pedagogiskt material).

I Lomma kommun anmälde cirka 1800 barn och 325 vuxna sammanlagt sitt intresse. I april delades materialet ut och i vårsolen kunde vi se både barn och vuxna göra en insats för miljön.

– Barnen är faktiskt väl medvetna om vikten av att sopsortera och att hålla rent i naturen, säger en pedagog på förskolan vi besökt.

– Vi är tacksamma för det stora intresset och tycker det är jätteroligt att så många vill hjälpa till att hålla Lomma kommun rent i samband med denna kampanj, säger Anna Hedlund, landskapsingenjör.

Läs mer om kampanjen Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Eva Jansson