Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2018-04-10 08:03 | Nyheter: Näringsliv & arbete

Nyhetsbrev besöksnäringen

Nytt och matnyttigt för företag i besöksbranschen.

Hur får ni era gäster att bli aktiva marknadsförare för er verksamhet?

För ett år sedan presenterade Malmö Turism hur de arbetar med sociala medier och hur det påverkat hur besökare, men även Malmös egna invånare, delar med sig av erfarenheter och hur de söker information via sociala medier. Det är intressant hur de gått från passiva mottagare till en aktiva roll i att marknadsföra verksamheter!

Deras arbete har utvecklats vidare med ny media. Läs merPDF om hur de arbetar idag, bli inspirerad och använd nya kanaler till er marknadsföring!

Attraktiva Lomma i Lundaland

Förstudien Attraktiva Lomma i Lundaland genomfördes förra sommaren. En omvärlds- och behovsanalys visade bl a på vad kommunens företag inom besöksnäringen anser behövs för att utvecklas dessa bransch.

Vi bjuder in till en frukost efter sommaren för att ta upp tråden och förhoppningsvis bilda ett lokalt nätverk. Vi bjuder samtidigt in nya verksamhetsledaren för Leader Lunda, Yvette Bårring för att inspirera oss till att söka nya projekt för lokal utveckling. Separat inbjudan skickas.

Save the Date!

Onsdagen den 3 oktober bjuder MalmöLund regionen in till ett intressant frukostseminarie för besöksnäringen i hela sydvästra Skåne. Vi tar bl a upp ämnen som: Hur gör man produkter synliga och bokningsbara i viktiga kanaler? Vilka möjligheter och utmaningar finns? Kan vi ta hjälp av varandra?
Det blir trendspaning om hur sociala media kommer att använda, men även en chans till mingel med andra aktörer! Inbjudan följer separat inom kort.

Sommaren 2018

Vi kommer även i år att ha de populära sommarvärdarna med teamledare Angela. De kommer som tidigare år att finnas runt om i kommunen, lägga in dagliga inlägg på kommunens Facebooksida och även att ha fasta tider då man kan nå dem på biblioteket och campingen.

Turistbroschyren Äta Sova Göra kommer inte ut i ny upplaga i år. Istället kommer våra värdar att ge hjälp mobil och I-pads.

Glöm inte bort! att systemet Hoodin finns via kommunens hemsida. Där lägger ni själva in evenemang och arrangemang som både besökare, invånare och sommarvärdarna kan hitta.

Leader Lundaland

Leader Lundaland är en ideell förening i samarbete mellan kommunerna Lomma, Lund, Kävlinge, Staffanstorp och södra Eslöv. Den bedriver lokalt ledd utveckling genom leadermetoden som innebär att bedriva utvecklingsarbete med utgångpunkt från lokala förutsättningar och lokala initiativ. Vi hjälper gärna till att utveckla projektidéer som gynnar besöksnäringen, har ni tankar eller idéer: tveka inte att kontakta oss.

Har du tips och uppslag på vad vi kan informera vidare om? Tipsa oss!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Kristina Johansson