Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2017-12-12 09:16 | Nyheter: Kommun & politik

Fortsatt tryggt enligt ny mätning

Nu har resultatet för 2017 i polisens och kommunernas årliga trygghetsmätning sammanställts. Det visar att medborgarna i lokalpolisområde Kävlinges fyra kommuner (Burlöv, Kävlinge, Lomma och Staffanstorp) på det stora hela är trygga, även om det finns specifika områden där otryggheten är större.

De största bekymmersområdena i Lomma handlar om bilar som kör för fort, oro för att åka buss eller tåg samt för bostadsinbrott. Oron för bostadsinbrott är större i Bjärred än i Lomma, men har dock minskat sedan förra året, vilket är positivt. Siffran för hur många som har utsatts för något brott är också den lägre, utom för våldsbrott där den har ökat något. Fler tycker att polisen bryr sig om lokala problem, vilket också är positivt (50 % jämfört med 44 % 2016).

Totalt är det 88 % som inte har utsatts för något slags brott alls, av någon typ, jämfört med 85 % 2016.

– I årets trygghetsmätning ser vi att det inte skiljer sig så mycket från förra årets mätning. Lomma är fortsatt en relativt trygg kommun. Vi behöver dock fortsätta arbeta med trafik och bostadsinbrott där vi ser att oron är fortsatt stor, säger Håkan Persson, kommunpolis i Lomma och fortsätter:

– Jag är övertygad om att fortsatt samverkan kommer att öka tryggheten och minska brotten. Alla kan göra lite, tillsammans kan vi göra mycket, säger Håkan Persson, kommunpolis i Lomma.

– Det är trevligt att se att index för bostadsinbrott har gått ner. Anledningen till detta tror jag är det goda samarbetet mellan kommun och polis, samt den fortsatta synligheten av trygghetsvärdarna i våra bostadsområden, kommenterar Anders Åkesson, säkerhetschef i Lomma.

Läs hela trygghetsmätningen på polisen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Eva Jansson