Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2017-12-11 17:04 | Nyheter: Omsorg & hjälp

Alla nyanlända i kommunen har fått bostad – med invånarnas hjälp

Under hösten gick socialförvaltningen ut och bad kommuninvånarna om hjälp för att lösa bostadssituationen åt de nyanlända från ett annat land. Och gensvaret har varit fantastiskt.

Felicia Mellgren, chef för Integration och etablering, Lpmma kommun

Att lösa bostadssituationen för de nyanlända har visat sig vara en tuff uppgift för många kommuner, så även för Lomma kommun. Med invånarnas hjälp har förvaltningen nu hittat boenden åt alla resterande nio familjer för 2017.

Vi är oerhört stolta och glada över den hjälpsamhet vi mött i kommunen. Jag vill därför rikta ett stort tack till alla er som hjälper till med att lösa situationen åt dem som kommer hit med i princip två tomma händer, säger Felicia Mellgren, chef för Integration och etablering på Lomma kommun.

Fler bostäder behövs för 2018

Under året har kommunen på olika sätt totalt placerat samtliga 98 nyanlända individer som kommunen fått anvisade från Migrationsverket. Nu blickar man framåt mot nästa år.

Under 2018 har Lomma kommun blivit anvisade 89 nyanlända, vilket alltså är lägre än 2017. Nu hoppas vi på att hitta fler bostäder och att kommuninvånarna fortsätter höra av sig med tips på lösningar, fortsätter Felicia Mellgren.

Hyra ut en bostad – så fungerar det samt intresseanmälan

Integrationsarbetet i Lomma kommun

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Felicia Mellgren