Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2017-12-06 10:02 | Nyheter: Kommun & politik

Lomma i projekt för att minska mängden IT-avfall

Vad händer egentligen med alla gamla datorer och mobiltelefoner som kasseras?

Lomma kommun har under en tid riktat in sig på att undersöka hur pass förfinade processerna kring IT-avfall kan bli. Tillsammans med Sysav har kommunen kartlagt hur processen från inköp till kassering ser ut, och vilka åtgärder man kan göra ytterligare för att minska avfallsmängden.

– Projektet är ett samarbete mellan Lomma kommun, Sysav, Länsstyrelsen, Region Skåne och Hållbar utveckling Skåne, och går ut på att ta reda på vad vi kan göra bättre när det gäller hantering av IT-avfall. Kanske kan det leda fram till en standard även för andra kommuner, säger Patrik Flensburg, chef för serviceavdelningen på Lomma kommun.


Förändrat beteende

För att uppnå en hållbar förbrukning av IT-produkter krävs det att man förändrar konsumtionsnivån av till exempel datorer och mobiltelefoner.

– Lomma kommun ligger ganska högt på olika rankningar när det gäller annat Miljöarbete. Det strategiska miljöarbetet är en prioriterad fråga. Vi är hyfsat bra på att minska avfallsmängden, men det ska bli spännande att se vilka ytterligare framsteg vi kan göra som vi kanske inte hade förutsett, säger Patrik Flensburg.

Läs mer om projekt Hållbar utveckling här.länk till annan webbplats

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Eva Jansson