Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2017-10-12 11:17 | Nyheter: Omsorg & hjälp, Äldreomsorg

Ny mötesplats för seniorer i Bjärred

Lomma kommun tar nu ytterligare ett steg för att öka aktiviteterna och gemenskapen för seniorer i kommunen. Detta gör man genom att utvidga sin verksamhet med en ny mötesplats – i Bjärred.

Lomma har sedan tidigare den omtyckta mötesplatsen Havsblick, dit alla i kommunen är välkomna, och i Bjärred på Jonasgården bedrivs idag aktiviteter i lite mindre skala. Men, en fullfjädrad mötesplats har varit efterlängtad och nu är det alltså Bjärreds tur.

– Det har funnits en stark önskan om en mötesplats från Bjärredsborna och vi har länge letat efter lämplig lokal. I våras kunde vi äntligen börja konkretisera planerna och nu är vi naturligtvis jätteglada att kunna berätta mer. Aktiviteterna kommer igång så smått redan efter årsskiftet. Den nya lokalen väntas vara klar sensommar/tidig höst 2018, säger socialnämndens ordförande Sofia Forsgren Böhmer.

Ny samordnare och tillbyggnad av Jonasgården

För att kunna göra Mötesplats Bjärred till en så bra plats som möjligt kommer man att satsa på både tillbyggnad och en generell förbättring av atmosfären på Jonasgården. Förvaltningschef Amelie Gustafsson berättar mer.

– Vi är stolta och glada över att kunna berätta att Jonasgårdens miljöer kommer att ses över och fräschas upp och vi ska även bygga ut för att skapa mer utrymme och en trevligare miljö. Vi har i dagarna dessutom rekryterat en samordnare till verksamheten, så det är en ordentlig satsning vi gör.

Ett hus fullt av liv

– Vår vision är ett hus fullt av liv, som vi skapar tillsammans med kommuninvånarna, Attendo, Frösunda, SPF, Röda korset och andra lokala föreningar. Vi hoppas kunna tillgodose så många önskemål som möjligt. Mötesplats Bjärred kan både innefatta sportaktiviteter ute i vår vackra natur och aktiviteter inomhus, exempelvis danscafé på Jonasgården, berättar Amelie Gustafsson vidare.

Seniorpanelen bjuds in

För att få inspel kring vilka aktiviteter som kan vara intressanta bjuder Lomma kommun också in sin nystartade Seniorpanel i arbetet.

– Vi gör det för att få en uppfattning om vad våra seniorer och äldre vill ha. I Seniorpanelen har vi kommuninvånare i åldern 65 år och äldre, och de kommer från olika delar av kommunen. De är en väldig tillgång för oss. Om någon annan har synpunkter, förslag eller vill använda lokalerna för sin förening, så är de också välkomna att höra av sig, avslutar Amelie.

Anette Alvarsson, ny samordnare på Mötesplats Bjärred.

– Det är en stor ära och jag känner glädje över att få vara med att starta upp Mötesplats Bjärred. Jag hoppas att vi kan skapa en naturlig mötesplats där man får social samvaro, upplevelser, stimulerande aktiviteter och förhoppningsvis nya vänner, säger Anette Alvarsson, ny samordnare på Mötesplats Bjärred. Hon tillträder den nya tjänsten strax efter årsskiftet.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Amelie Gustafsson