Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2017-10-05 15:33 | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Lomma kommun klättrar till plats 10

Bästa skolkommun plats 10

Lomma kommun hamnar på plats 10 i landet när Lärarförbundet presenterar sin årliga ranking av skolkommuner.

Lärarförbundet utser Bästa skolkommun för att sätta fokus på kommunernas roll som huvudmän för skolan och uppmuntra kommuner som ger sina elever, lärare och skolledare goda förutsättningar.

I rankingen bedöms 13 olika kriterier, så som lärartäthet, betygsresultat, lärarlöner, friska lärare och hur många elever som fullföljer gymnasiet inom tre år. I år hamnar Lomma kommun på delad tiondeplats med Lund, efter att ha legat på plats 22 förra året. På första plats hamnar Vellinge kommun, följt av Orust och Ovanåker.

– I en allt mer globaliserad och kunskapsintensiv värld blir högskoleutbildning allt viktigare, därför är det speciellt glädjande att vi är bäst i landet just när det gäller andel invånare (födda -95) med högskolebehörighet, kommenterar Robert Wenglén, ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

– Det är mycket glädjande att Lomma kommun har förbättrat sin ranking i Lärarförbundets ”Bästa skolkommun” som publicerades idag. Vi har mycket goda kunskapsresultat i grundskolan och bra lärmiljöer i förskolan, vilket är ett resultat av våra professionella medarbetares arbete. Vi är dock
inte nöjda utan fortsätter vårt arbete med ständiga förbättringar för att nå ännu bättre resultat under de närmaste åren, säger Martin Persson, förvaltningschef för utbildning, kost, kultur och fritid.

Läs hela rankingen på lararforbundet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Eva Jansson