Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2017-10-03 15:11 | Nyheter: Bygga bo & miljö

Rösta på framtidens energi i Spänningssökarna

I Spänningssökarna, som anordnas energibolaget Kraftringen, tävlar niondeklassare i Lund, Eslöv, Hörby och Lomma om att komma på lösningar på framtidens energiutmaningar. Var med och rösta på din favorit!

Under september månad har alla deltagande klasser haft en workshop i Vattenhallen Science Center i Lund där de lärt sig mer om förnybar energi. I grupp har de också kommit på egna tekniska energilösningar och uppfinningar som bidrar till ett mer hållbart samhälle.

Rösta

Nu är det dags att rösta fram vilka 15 bidrag som går vidare i tävlingen. Mellan 2-13 oktober kan du gå in och rösta på ditt favoritbidrag på Spänningssökarnas webbplats. Stötta Lommas niondeklassare genom att rösta dem vidare i tävlingen.

Rösta härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Resa till Berlin står på spel

I november är det dags för stor final i Sparbanken Skåne Arena, och där står en klassresa till Berlin på spel.

Syftet med Spänningssökarna är att öka elevernas kunskaper kring energi och miljö, samtidigt som de får använda sin kreativitet till att ta fram innovativa lösningar på temat hållbar energi. Spänningssökarna ska ses som ett roligt, inspirerande och utmanande komplement till den ordinarie undervisningen.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Agneta Fredenberg