Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2017-09-11 06:57 | Nyheter: Trafik & resor

Cykeldag inleder Trafikantveckan

Tre vuxna och ett barn cyklar över en bro i Lomma

På lördag den 16 september är du välkommen till vår cykeldag på Centrumtorget i Lomma. Det blir en dag med fokus på cykeln, hållbart resande och trafiksäkerhet. Roliga aktiviteter för både stora och små utlovas. Under Trafikantveckan (16-22 september) kan du även ta del av forskarnas framtidsspaningar vid föreläsningen “Hållbart resande idag och i framtiden”.

Cykeldag – 16 september kl. 11-14 på Centrumtorget i Lomma

Under dagen kan barn prova på en klurig cykelbana och pimpa sin cykel. Representanter från näringslivet, föreningar, polis och Lomma kommun finns på plats och pratar gärna med dig om trafiksäkerhet och hållbara resor. Klockan 12 invigningstalar Anders Berngarn, kommunstyrelsens ordförande.

Kanske vill du testa någon av kommunens elcyklar, tävla om cykelpriser eller bara ta en fika? Eller har du några synpunkter på trafik och hållbart resande i Lomma kommun? Kom förbi och dela med dig av dina tankar!

Forskningsföreläsning – 21 september kl. 18 på Lomma bibliotek

Forskare från K2 – Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik presenterar aktuell forskning på temat “Hållbart resande idag och i framtiden”. Dessutom presenteras nuläge och framtid för transporter i kommunen. När kommer vi att kunna ta tåget till Malmö och vad händer med trafiken i övrigt? Fri entré. Biljetter hämtas på biblioteken från 6 september.

Tack till dig som cyklar och åker buss – 18-22 september

Under Trafikantveckan kommer vi även att vara ute på olika platser i kommunen för att tacka dig som cyklar och åker buss genom att bjuda på fika. Stanna gärna till och dela med dig av dina tankar om trafik och hållbara resor.

Restävling för skolklasser

Barn som går och cyklar till skolan blir piggare, friskare och koncentrerar sig bättre! För att på ett enkelt och roligt sätt uppmärksamma dessa fördelar har klasser i årskurs F-6 möjlighet att tävla i vilken klass som kan gå och cykla mest till skolan under Trafikantveckan.

Om Trafikantveckan

Europeiska Trafikantveckan arrangeras 16-22 september runt om i Europa för att uppmuntra till hållbara resor och transporter. Förra året deltog 90 svenska kommuner och totalt 2 427 kommuner i Europa i Trafikantveckan.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karolina Jensen