Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö

Så arbetar vi med belysning

Belysning

Under årets mörka månader är belysningen i vårt samhälle extra viktig för både trygghetskänslan och trafiksäkerheten. För att säkerställa att lamporna fungerar som de ska görs varje höst en årlig besiktning av alla kommunens belysningspunkter. Trots det går lampor ibland sönder som vi åtgärdar löpande när behovet uppstår.

Vid felanmälningar av belysning har vi en särskild prioriteringslista som vi arbetar efter. Akuta underhållsåtgärder ska åtgärdas skyndsamt och vår utförandeentreprenör har en inställelsetid på en timma. Exempel på akuta underhållsåtgärder är fel som kan utgöra fara för trafiksäkerheten, personer eller omfattande lampbortfall. När det handlar om enstaka ljuspunkter som felanmäls har vi två veckor på oss att åtgärda felet, men oftast går det fortare än så.

Ibland när vi åtgärdar fel kan det behöva göras en felsökning för att hitta den felande länken. Då kan det upplevas som att lampor som nyligen bytts ut redan är trasiga då vi kan behöva tända och släcka belysningen på udda tider.

Utbyte till LED

Samtidigt som vi åtgärdar trasig belysning arbetar vi även långsiktigt med att byta ut vanliga armaturer till LED-armaturer. I Lomma kommun finns det cirka 7000 armaturer och hittills har omkring 1500 armaturer bytts ut till LED. Arbetet fortsätter de kommande åren och ska på sikt ge lamporna en längre livslängd samtidigt som energiförbrukningen minskar.

Har du sett en trasig lampa nyligen? Hjälp oss att få den informationen genom att göra en felanmälan här.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Persson

Navigera vidare

Arkiv