Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

Nya träffar för närstående

En kvinna och en äldre dam som skrattar

Närståendestödet vänder sig till dig som hjälper och stödjer någon i din närhet som kan vara äldre eller långvarigt sjuk (fysiskt eller psykiskt). Nu kan du anmäla dig till vårens informationscirklar.

Vare sig du är partner, barn eller vän så behöver du tänka på dig själv ibland, utan att få dåligt samvete. Personen som du stödjer ska bo i Lomma kommun. Vårt fokus ligger på dig som närstående och vi kan ge dig olika sorters stöd för att underlätta din situation.

Ensam är inte alltid stark, våga be om hjälp!
Träffar för nya närstående - informationscirkel

Lomma kommuns närståendestöd bjuder in dig som är ny i närståenderollen till en informationscirkel, med start i januari 2022. Vi träffas vid fem tillfällen där vi bland annat berättar hur närståendestödet kan hjälpa dig och vart du kan vända dig i olika frågor, samtidigt som du får träffa andra som är i liknande situation.

En liten grupp för er som är nya i närståenderollen och som tidigare inte haft stöd av Närståendestödet. Även du som varit i kontakt med oss tidigare är välkommen!

Datum för träffarna 2022 är: 19/1, 2/2, 16/2, 2/3 och 16/3.

Tid: kl. 14.00–15.30

Föranmäl dig senast den 14 januari.

Samtalsgrupp för Närstående

Är du närstående och skulle vilja träffa andra som är i liknande situation som du Närståendestödet bjuder in dig till en samtalsgrupp. Här ges möjlighet att träffa andra som delar liknande erfarenheter av att vara närståendevårdare. I andras berättelser och upplevelser känner man igen sig själv.

Vi ses under enkla former, fikar och talar med varandra om hur vi har det och ger varandra råd, tips och stöttning.

Datum för träffarna: 26/1, 9/2, 23/2, 9/3 och 23/3. Tid: kl. 14.00-15.30

Känner du att detta kanske skulle vara något för dig, är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss senast den 19/1.

Har du nyligen mist någon som står dig nära? Funderar du på hur framtiden kommer att se ut?

Lomma kommuns närståendestöd bjuder in dig som är närstående och nyligen mist en anhörig till en Leva vidare-grupp, med start i januari. Vi ses fem tillfällen under enkla former, fikar och talar med varandra om det som är svårt men också om det som värmer

Datum för träffarna: 31/1, 14/2, 28/2, 14/3 och 28/3. Tid: kl. 14.00–15.30.

Föranmälan senast den 26 januari.

Träffarna sker på Närståendestödet, Havsblick Centrumgatan 4, Lomma. Alla grupper startar fortlöpande under året.  

Läs mer om Närståendestödet i Lomma kommun.


Kontakta oss

Har ni frågor och funderingar eller vill anmäla er till ett möte är ni alltid hjärtligt välkomna att höra av er till oss på tel: 040-641 16 50, 0734-48 42 90 eller e-post: treklovern@lomma.se

Vi finns på Havsblick, Centrumgatan 4 i Lomma.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Hjelm Clausen

Navigera vidare

Arkiv