Datum: | Nyheter: Trafik & resor

Fler turer mellan Bjärred och Lomma i nya tidtabellen

Två resenärer samtalar sittandes i en regionbuss.

Den 12 december byter Skånetrafiken tidtabell. För resenärer i Lomma kommun innebär det bland annat att busslinjen mellan Lomma och Bjärred får fler turer i rusningstrafik och även anpassas bättre efter tågens tider.

För de skånska tågresenärerna är den stora nyheten att Pågatågen börjar att köra på Söderåsbanan och att därmed tre nya stationer invigs, Billesholm, Svalöv och Kågeröd. Det går alltså nu att ta sig med tåg från Lomma upp mot Söderåsen, efter byte i Kävlinge eller Malmö.

Busslinjerna som berör Lomma kommun får flera förändringar:

  • Linje 132 (Löddeköpinge-Bjärred-Lomma-Malmö) börjar köra tidigare på morgonen än vad den gör idag. På eftermiddagarna kommer bussen att köra halvtimmestrafik i rusningstid. Tiderna anpassas också för att linjen ska passa tågen till Lomma bättre.
  • Linje 134 (Löddeköpinge-Bjärred-Malmö) kommer att köra oftare i rusningstid då en tur från Löddeköpinge klockan 06.00 och två turer från Malmö klockan 15.30 och 16.30 tillkommer. Turen som går klockan 09.00 kommer att tas bort och sista turen kommer gå klockan 18.00. Den som behöver resa efter det att sista turen gått hänvisas till linje 132 eller Pågatågen.
  • Linje 137 (Bjärred-Lund) utökas från 10-minuterstrafik till 7,5-minuterstrafik i rusningstid.
  • För linje 139 (Lund-Lomma-Alnarp-Malmö) görs minutjusteringar för att få bättre punktlighet och några av de tidiga morgonturerna på delsträckan Lomma-Malmö flyttar. Du som behöver resa tidigt mellan Malmö och Lomma hänvisas till Pågatågen eller linje 132.

Läs om alla förändringar för regionbussarna på Skånetrafikens hemsida: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Jesper Bergnordh

Navigera vidare

Arkiv