Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra, Näringsliv & arbete

Trivselhuset flyttar verksamhet till Havsblick

Juldukat bord och delar av en klädd gran syns

I samband med att verksamheten för Trivselhuset ändrar inriktning, öppnas nu en butik för vintage och kuriosa på Mötesplats Havsblick – öppen för alla.

Trivselhuset är en öppen verksamhet för personer med psykisk ohälsa, där det finns möjlighet till olika aktiviteter både enskilt och i grupp. Verksamheten har fram tills nu bedrivits i lokaler på Strandvägen i Lomma. Verksamheten utvecklas och inriktningen ändras för att samla och samtidigt bredda det stöd som erbjuds personer med psykisk ohälsa.

Lilla butiken på Havsblick

Som ett led i detta kommer nu den second hand-butik som drivits i tidigare lokaler att flyttas och återöppnas i blomsterträdgården på Havsblick under namnet: Lilla Butiken på Havsblick, Vintage & kuriosa.

Vårt mål är att verksamheten ska bli en mötesplats för alla, menar Ulrika Hjelm Clausen, enhetschef. Genom att vi samarbetar än mer med den öppna mötesplatsens aktiviteter, når vi en större målgrupp och kan ge ett mer varierat stöd.

Julpynt och glas

Verksamheten har redan tjuvstartat med en julbutik där besökare kan botanisera bland en massa julsaker.

Arbetsmarknadsenhet införs

I september beslutade kommunfullmäktige att en arbetsmarknadsenhet ska inrättas i kommunen.

Syftet med enheten är att få mer effekt av kommunens arbete och få in fler individer på arbetsmarknaden.

Med hjälp av en arbetsmarknadsenhet kan fler personer inom socialpsykiatrin erbjudas strukturerad sysselsättning, praktik, studie- och yrkesvägledning, arbetsträning och arbete. Allt för att minska isolering, utanförskap och öka känslan av sammanhang

Lilla Butiken på Havsblick Centrumgatan 4, Lomma har öppet månd–fred, kl. 10–16, fram till den 23/12. Juluppehåll t.o.m. den 10/1 -22.

Följ oss gärna på Instagram: lillabutikenpahavsblick Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Hjelm Clausen

Navigera vidare

Arkiv