Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra, Bygga bo & miljö, Trafik & resor, Kommun & politik, Övergripande

Upplever du otrygga platser?

Närbild på karta över Lomma

Ett rapporteringsverktyg lanseras nu där invånare, medarbetare och besökare kan rapportera in om det finns platser som upplevs som otrygga i kommunen.

Lomma kommun är en trygg kommun att bo och vistas i enligt polisens trygghetsmätningar. Samtidigt utvecklas kommunen i en snabb takt och kommunens trygghetsfrågor behöver följa med i denna utveckling för att kommunen fortsatt ska upplevas som en trygg plats att bo, leva och vistas i.

Därför lanseras nu en speciell webbsida där kommuninvånare kan rapportera platser som upplevs som otrygga av olika anledningar. I ett formulär kan man välja olika alternativ för att beskriva varför platsen upplevs som otrygg, som till exempel skadegörelse, dålig belysning, osäker trafiksituation eller nedskräpning. Genom att markera en plats på kartan och fylla i formuläret skapas en bättre överblick över vilka områden som behöver förbättras. 

Lomma kommuns säkerhetschef Anders Åkesson berättar:

lomma.se/tryggareplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan alla rapportera in om det finns platser som man känner sig otrygg på i kommunen. Detta kommer att bli ett viktigt redskap i vårt mål att göra Lomma kommun ännu tryggare.

När vi tittar lite noggrannare på polisens senaste trygghetsmätning ser vi att lite för många personer upplever problem med buskörningar med moped samt nedskräpning. Även om det inte är några alarmerande problem så vill vi ändå göra en lite djupare analys av just dessa områden. Vi kommer därför att göra en separat undersökning var man upplever att det buskörs med mopeder och på vilka platser det skräpas ned.

Undersökningen kommer bland annat att göras med hjälp av den nya trygghetsrapporteringen och genom samarbete med polis, fritidsverksamhet och skola samt samhällsbyggnadsförvaltningen.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anders Åkesson

Navigera vidare

Arkiv