Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Festligt event för äldre under Måltidens dag

Potatis, grönsaker och korvbitar som lagas till i en wokpanna.

Torsdagen den 21 oktober uppmärksammas Offentliga måltidens dag. Vi lagar bland annat mat på vår wok utomhus utanför Havsblick restaurang i Lomma och rullar ut den röda mattan.

Offentliga måltidens dag genomförs nationellt för att lyfta de måltider som lagas inom den offentliga sektorn. I Lomma kommun uppmärksammas dagen bland annat genom en speciell lunch på Havsblick för gästerna som besöker restaurangen. Vi rullar ut den röda mattan för att göra det extra festligt. Maten lagas på en wok utanför, men gästerna äter som vanligt inne i restaurangen. Det serveras prinsessbakelse som dessert.

Vi gör detta för att överraska våra gäster som kommer dagligen och äter på Havsblick. När vi använder vår muurikka och wokar på våra skolor och förskolor uppskattas detta väldigt mycket av barnen, eleverna och pedagogerna. Nu vill vi göra detta för våra seniorer och samtidigt uppmärksamma Måltidens dag, säger kostchef Ann Ellis.

Lunchen serveras kl. 11.45-13.30.

Måltidens dag uppmärksammas även på våra särskilda boende med en liten läcker räk-aptitretare före dagens fisksoppa med tomat och dill och som efterrätt serveras stekt kaneläpple med vaniljyoghurt och kokos.

På våra förskolor och skolor firas dagen med att det serveras stekt kaneläpple med vaniljyoghurt och kokos.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ann Ellis

Navigera vidare

Arkiv