Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö

Vem minskar sitt avfall mest?

Tävlingen Minimeringsmästarna drar igång.

Nu drar tävlingen Minimeringsmästarna igång. Under ett års tid ska tio hushåll i Lomma, Kävlinge och Svedala utmana sig själva att minska sitt avfall. Under året hålls fem tematräffar med tillhörande utmaningar. Vem klarar att minska sitt avfall mest?

Hemmet väller över av grejer, tiden räcker inte till och samtidigt läser vi nyheter om att vi befinner oss i en klimatkris. Det är lätt att få ångest. Men nu vänder vi på det! Hur når vi punkten där vi är nöjda med det vi redan har och samtidigt får mer tid för det som verkligen betyder något?

10 hushåll utmanas under ett år

Under ett års tid ska 10 hushåll från Lomma, Kävlinge och Svedala kommuner inspireras till att leva mer hållbart. Under året hålls tematräffar om hållbar konsumtion, matsvinn, farligt avfall, delande och textil med tillhörande utmaningar. Det kan till exempel handla om att laga restmåltider eller säga nej till onödiga grejer - och köpa en begagnad present till någon nästa gång du går bort på kalas. Samtidigt ska de dela med sig av sina erfarenheter i sociala medier för att inspirera andra. Vid olika tillfällen under året väger de sitt avfall för att se hur de lyckas minska det. Tävlingen Minimeringsmästarna hålls över hela landet och arrangeras i Lomma, Kävlinge och Svedala av Sysav.

Följ familjerna från Lomma kommun i sociala medier

Från Lomma kommun är det fem familjer som är med och tävlar om att bli Minimeringsmästare. Följ gärna familjernas resan på sociala medier under året. Kanske kan du få inspiration, bra tips och råd på hur du kan leva mer hållbart och minska ditt avfall.

  • Familjen Bertilsson. Facebook - Marie Bertilsson
  • Familjen Larsson. Instagram: minimeringsasa
  • Familjen Palmblad. Instagram: Andreas Palmblad, Facebook: Andreas Palmblad och TikTok: andreaspalmblad
  • Familjen Berggren. Facebook: Jonas Berggren, Instagram: Jonte.berggren
  • Familjen Herder. Instagram: erik.j.herder

Sysav arrangerar Minimeringsmästarna i Lomma, Svedala och Kävlinge. Läs mer om tävlingen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Persson

Navigera vidare

Arkiv