Datum: | Nyheter: Näringsliv & arbete

Lomma klättrar i ranking av företagsklimatet

Kvinna kontrollerar grönsaker i odlingen.

Den 22 september släppte Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Lomma kommun har klättrat 29 placeringar sedan förra mätningen, från plats 76 till plats 46.

I Skåne landar kommunen på plats 10. Störst ökning har gjorts inom området ”Tjänstemäns attityder till företagare” som handlar om när företag kommer i kontakt med kommunen då de söker bygglov eller miljötillsyn.

Inom detta området har kommunen arbetat intensivt de senaste två åren mot en mer innovativ myndighetsutövning inom bygglov och miljötillsyn. Vi har tittat på nya sätt att möta företagare på, exempelvis genom Expresslov. En tjänst där invånare och företag kan söka om och få bygglov för enklare byggen redan samma dag, säger Robert Wenglén, kommunstyrelsens ordförande.
Samtidigt finns det områden som vi kan bli bättre på, exempelvis skapa en bättre dialog med företag i kommunen och synliggöra hur vi arbetar med upphandlingar. Inom upphandlingsområdet kommer vi sjösätta utbildningar framöver som riktar sig mot företag för att få bättre insyn i upphandlingsprocessen, fortsätter Robert Wenglén.

Hur kan kommunen stötta mig som företagare?

Läs mer om Lomma kommuns resultat på Svenskt Näringslivs sida foretagsklimat.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Elin Westerberg

Navigera vidare

Arkiv