Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö, Trafik & resor

Start för Europeiska mobilitetsveckan och Skånestafetten fortsätter

Elin Westerberg och Michael Tsiparis från Lomma kommun tar emot stafettpinnen från Johan Rasmussen och Andreas Andersson från Staffanstorps kommun.

Elin Westerberg och Michael Tsiparis från Lomma kommun tar emot stafettpinnen från Johan Rasmussen och Andreas Andersson från Staffanstorps kommun.

Idag startar den Europeiska mobilitetsveckan som pågår mellan den 16 och 22 september varje år. Detta är en vecka där vi uppmärksammar hållbara resor och transporter. I år blev det en extra högtidlig start på veckan då Lomma kommun fick motta stafettpinnen i Skånestafetten.

Skånestafetten är en cykelstafett mellan olika naturreservat och ett initiativ från Länsstyrelsen för att uppmärksamma natur- och kulturmiljöer i Skånes 33 kommuner. Idag överlämnade Johan Rasmussen (kultur- och fritidschef) och Andreas Andersson (fritidschef) från Staffanstorps kommun stafettpinnen till Michael Tsiparis (kultur- och fritidschef) och Elin Westerberg (chef för kommunikation och utveckling) från Lomma kommun.

Överlämningen skedde vid Haboljungs fure och på måndag cyklar Lomma kommun till Södra Lommabukten för att överlämna stafettpinnen till Burlövs kommun, som är sista deltagare i stafetten.

Är du nyfiken på att själv ge dig ut och besöka något av våra naturområden eller naturreservat? Här kan du läsa mer om vilka naturområden och naturreservat som finns i kommunen. Länk till annan webbplats.

Ut och cykla och upptäck vår fantastiska kommun!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Elin Westerberg

Navigera vidare

Arkiv