Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö, Näringsliv & arbete

Byggenheten nominerad till Årets Team

Expresslov

Lomma kommuns byggenhet är en av finalisterna som tävlar om utmärkelsen Årets Team på Framtidsgalan den 9 november. Genom innovativ myndighetsutövning, kundfokus och intern grupputveckling har byggenheten ökat kundnöjdheten från blygsamma nivåer till väl godkänt betyg under de senaste åren och utmärker sig därför inom den offentliga sektorn.

Byggenheten på Lomma kommun har under de senaste åren befunnit sig på en utvecklingsresa för att möta omvärldens krav och det är framför allt två områden som har varit särskilt betydande i denna process. Det ena är arbetet med den interna grupputvecklingen och det andra är den nytänkande satsningen Expresslov.

Vi arbetar konstant med vår teamkänsla, att skapa samsyn, ge stöttning till varandra och ge varandra förutsättningar för att utvecklas och att inspirera varandra. En stor del i teamarbetet är att vi ser våra olikheter, såväl personliga egenskaper som professionella erfarenheter och utbildningar som styrkor, säger Helene Blom, chef på byggenheten.

Även Expresslov är ett lysande exempel på hur bra lagarbete, innovativ myndighetsutövning och god service fungerar. Under våren 2021 erbjöds personliga möten utomhus eller digitalt där bygglovsökande gavs möjlighet att på kort tid, oftast samma dag, få beviljat bygglov. Handläggningstiderna sänkts och rättssäkerheten har av allt att döma bibehållits.

Expresslovsteamet har under året visat att utmaningar är till för att antas och att byggenhetens positiva inställning till utveckling skapar arbetsglädje, nöjdhet och att den offentliga sektorn kan vara riktigt rolig, inspirerande och utvecklande.

Vi är otroligt stolta och glada över att vårt hårda arbete tillsammans har uppmärksammats. Förhoppningsvis kan vi även inspirera andra till att våga testa nya arbetssätt och metoder, samtidigt som vi fortsätter med vår egen utvecklingsresa, säger Helene Blom.

Framtidsgalan

Framtidsgalan är en kompetensutvecklande heldag där syftet är att uppmärksamma de personer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. På så sätt kan ambassadörer lyftas fram för att inspirera andra till att arbeta och göra karriär inom den offentliga sektorn.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Helene Blom

Navigera vidare

Arkiv