Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Nu öppnar Närståendestödet upp verksamheten lite mer

Vy över parkbänk och Lommabukten.

I takt med att restriktionerna lättar öppnar Närståendestödet i Lomma kommun upp verksamheten steg för steg. Vi har nu öppnat upp för utomhusaktiviteter i form av Närståendecafé och till hösten startar vi två cirkelgrupper – en för nya närstående och en för dig som nyligen mist en anhörig.

Närståendestödet riktar sig till dig som vårdar eller stödjer någon i din närhet som har en äldrerelaterad problematik. Vi fokuserar på din situation som närstående och vår ambition är att på olika sätt skapa förutsättningar för ett individuellt och flexibelt stöd. Du kan ta del av enskilda samtal både via telefon eller med fysisk distans i våra lokaler på Havsblick. Vi kan även erbjuda avlösning i hemmet.

Vi har nu öppnat upp för utomhus­aktiviteter i form av Närståendecafé på tisdagar kl. 13.30-14.30 samt torsdagar 11.00-12.00. Vid dåligt väder finns det möjlighet att sitta inne. Du måste föranmäla dig via telefon 040-641 16 50 så att vi kan anpassa verksamheten efter gällande restriktioner.

Två cirkelgrupper

I mitten av september startar vi en cirkelgrupp där du kan få information om vad Lomma kommun har att erbjuda dig som närstående för stöd, vart man vänder sig i olika frågor och träffa andra som är i liknande situation. Till denna grupp välkomnar vi både er som inte tidigare varit i kontakt med vårt stöd och er som varit kontakt med oss tidigare. Anmäl dig senast den 8 september.

I september startar vi även en cirkelgrupp för närstående som nyligen mist en anhörig. Vi ses under enkla former, fikar och talar med varandra om det som är svårt men också om det som värmer. Anmäl senast den 13 september.

Närståendestödet finns på Havsblick, Centrumgatan 4 i Lomma och kan nås via e-post: treklovern@lomma.se eller på 040-641 16 50. Du är alltid välkommen med dina frågor och funderingar. Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Läs även gärna mer på lomma.se/närstående

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Hjelm Clausen

Navigera vidare

Arkiv