Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Kommun & politik, Övergripande

Hjälpen till unga med drog- eller alkoholproblem utvecklas

Närbild händer och fötter

Kommuninvånare som ännu inte har fyllt 25 år och som har problem med alkohol och droger kan få information, rådgivning och behandling på Mariamottagningen i Lund. Till hösten kommer det att vara möjligt att träffa personal från Mariamottagningen i Lomma en dag i veckan.

Samarbetet med Mariamottagningen utvecklas nu vidare för att kunna möta kommuninvånare på ett mer lättillgängligt sätt. Med start torsdagen den 2 september finns personal från Mariamottagningen på plats i Lomma en dag i veckan, på Esplanaden 15 C.

Vi har sett att det för en del unga och närstående kan vara svårt att ta sig till mottagningen i Lund och hoppas att fler nu ska få möjlighet att få stöd som passar. Torsdagarna i Lomma kompletterar stödet som redan idag erbjuds digitalt och på mottagningen som ligger i Lund. Under våren har personal från Mariamottagningen planerat och kartlagt behov tillsammans med representanter från socialtjänsten i Lomma. Vi har inlett samarbete med skola och fritid och annat stöd i kommunen och det vill vi utveckla vidare under hösten. Under torsdagarna i Lomma finns det tid för både enstaka rådgivningssamtal men även längre kontakter.

Mariamottagningen Mellersta Skåne

På Mariamottagningen mellersta Skåne kan kommuninvånare som ännu inte har fyllt 24 år och som har problem med alkohol och droger få kostnadsfri information, rådgivning och behandling. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterska, kurator och socionom. Även närstående och anhöriga kan få råd och stöd för egen del. Mottagningen drivs genom avtal med Lomma kommun och Region Skåne i samverkan med andra kommuner i mellersta Skåne.

För att komma i kontakt med mottagningen och boka tid, ring 046-17 40 99. Det finns även drop-in för rådgivning, tisdagar 16.00-18.00.

Läs mer på Mottagning Maria mellersta Skåne - 1177 Vårdguiden Länk till annan webbplats.

Läs mer om stöd till anhörig till person med missbruk

Är du orolig för att din ungdom använder droger eller alkohol? I filmen från Mariamottagningen får en förälder konkreta tips om vad som är bra att tänka på när man pratar med sin ungdom om droger och alkohol.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Camilla Levison

Navigera vidare

Arkiv