Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Jobb och företagande, Kommun & politik

Arbetsmarknadsguide för nyanlända

Personer vid datorer

Med hjälp av statsbidrag kommer Lomma kommun att kunna stärka och utveckla stödet för mottagning och etablering av nyanlända.

Enligt beslut från Länsstyrelsen har Lomma kommun beviljats projektmedel för att ytterligare förstärka arbete med målgruppen nyanlända. Med start den 1 september kommer en arbetsmarknadsguide att under ett års tid stötta enheten för arbete och försörjning i arbetet med etablering.

I Lomma kommun bedrivs mottagandet av nyanlända i en samverkan mellan arbetsmarknadskonsulenter, handläggare för ekonomiskt bistånd och ett bosättningsteam. Arbetsmarknadsguidens roll är att komplettera denna enhet, genom att i ett så tidigt skede som möjligt erbjuda nyanlända konkret vägledning inom svensk arbetsmarknad. Syftet är att fånga upp individens motivation, bemöta förväntningar och ge bästa möjliga start på vägen till självförsörjning.

Tillsammans med de nyanlända kommer arbetsmarknadsguiden att genomföra arbets- och utbildningsorienterade workshops, där man bland annat pratar om vikten av språk, vilka utbildningar som finns, digitala verktyg och var det är störst efterfrågan på arbetskraft.

Vi är väldigt glada över att vi nu har möjlighet att ytterligare förstärka vårt arbete. Nu kan vi i ett tidigt skede bättre rusta våra nyanlända och främja deras delaktighet i samhället, säger Felicia Mellgren Sandkvist, avdelningschef för individ- och familjeomsorgen

Är du intresserad, läs mer om tjänsten under Lediga jobb Länk till annan webbplats.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Felicia Mellgren Sandkvist

Navigera vidare

Arkiv