Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö, Trafik & resor

Framkomlighet på Pilgatan

Ny mellanstadieskola på byggs på Pilängs skolområde.

Arbetet med den nya mellanstadieskolan på Pilängsområdet pågår för fullt. Nästa steg i processen är att resa stommen till byggnaden. Leveransen av stommen sker i omgångar under vecka 23–27 vilket medför att tunga transporter kommer att köra i området. Därav kan Pilgatan framför skolan eventuellt behöva stängas av när byggtransporter anländer.

Transporterna kommer att komma en till tre gånger per dag under vecka 23–27. För att upprätthålla en säker miljö för både trafikanter och skolelever i samband med leveranser kan Pilgatan framför skolan eventuellt behöva stängas av tillfälligt när leveranser anländer.

Vid eventuella avstängningar hänvisar vi både motordriven trafik samt gång- och cykeltrafik till att följa omledningsskyltar via Rönngatan, Linnéavägen och Algatan.

Leveranser kommer inte att ske på morgonen mellan kl. 7.30 och 8.30 när många elever rör sig i området.

Tidplan

Projektet med ny mellanstadieskola fortlöper enligt tidplan. Stommen kommer att resas under vecka 23–27 och består av prefabricerade betongelement. Därefter kommer det att läggas tak, muras upp tegelväggar och byggas innerväggar.

Skolbyggnaden ska vara klar till sommaren 2022.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Bengt Strengbom

Navigera vidare

Arkiv