Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö

Provtagning av badvattnet

Miljöenheten tar badvattenprov.

Miljöenheten tar badvattenprov.

Resultatet från måndagens badvattenprov visar att vattnet vid badplatserna i kommunen har bra kvalitet. Miljöenheten kommer att ta prover på badvattnet varannan vecka under hela badsäsongen, från 24 maj till 31 augusti.

I Lomma kommun finns fyra så kallade EU-bad där provtagning på vattnet tas regelbundet. Dessa badplatser är Långa Bryggan i Bjärred, Habo Ljung camping, Lomma beach och Hamnhusen vid T-bryggan. Badvattenprover vid EU-bad tas varannan vecka under hela badsäsongen, från 24 maj till 31 augusti.

Vid provtagning mäts vattentemperaturen och det görs en okulär bedömning genom att titta efter om det är algblomning i vattnet. Proverna skickas sedan iväg till ett laboratorium för analys och det cirka en dag för att få ett provresultat.

Så fort vi får tillgång till provresultaten publiceras de på Badplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du kan se badvattnets kvalitet, vilken temperatur vattnet hade vid provtagningstillfället samt eventuell information om avvikelser.

Du kan även läsa mer om badvattnets kvalitet här.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Helene Blom

Navigera vidare

Arkiv