Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Magisk bildvärld ställs ut i Habo ljung

Fyra illustrationer uppsatta på träställningar.

Utställningen är vid Ljunghustorget.

Varje år ordnas barn- och ungdomsbokfestivalen Litteralund i Lund. I år samarbetar Litteralund med Lomma kommun och Kävlinge kommun tack vare ett bidrag från region Skåne. Med start den 16:e maj bjuder vi in till en magisk bildvärld som ställs ut i Habo ljung skapad av Lommakonstnären Maja Lindberg.

Utställningen består av åtta av hennes konstverk och kan besökas fram till midsommar i naturområdet Habo Ljung mellan Lomma och Bjärred (vid Ljunghustorget). Inspirerade av utställningen kan barn skapa sin egen teckning och lämna in på biblioteket i Lomma eller i Bjärred för en utställning som kommer ske i slutet av sommaren. Konstutställningen vänder sig framförallt till barn i förskole- och lågstadieåldern men passar perfekt att besöka med hela familjen. Utställningen kommer vara uppe till midsommar. 

Workshop i teckning för barn

Lördagen den 22:a maj kl 14-15 erbjuder vi även en digital tecknarworkshop med Maja Lindberg. Workshopen vänder sig till barn 6-10 år och är kostnadsfri. Det är först till kvarn som gäller och anmälan sker via Lomma bibliotek eller Bjärreds bibliotek. Varje barn som deltar kommer få en liten materialpåse att använda under workshopen. 

För mer information besök bibliotekets hemsida https://biblioteklb.se/ Länk till annan webbplats.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Nordahn Larsson

Navigera vidare

Arkiv