Datum: | Nyheter: Kommun & politik

Beslutat av kommunfullmäktige den 22 april

Bilar parkerade på Varvstorget i Lomma.

Varvstorget är en av platserna där det införs parkeringsavgifter under perioden 1 juni till 31 augusti.

Kommunfullmäktige i Lomma kommun hade sammanträde den 22 april. Då beslutades bland annat att årsredovisningen godkänns och att det införs parkeringsavgifter under sommarsäsongen i anslutning till våra mest populära stränder.

Årsredovisning visar stadig ekonomi

Lomma kommuns årsredovisning för 2020 har godkännts av kommunfullmäktige. Den visar ett positivt resultat på 91,7 miljoner kronor för verksamheten, vilket motsvarar en positiv budgetavvikelse på 50,1 miljoner kronor.

I en tidigare nyhet kan du läsa mer om årsredovisningen. Ytterligare information kommer att publiceras på lomma.se när den tryckta versionen av årsredovisningen är klar.

Parkeringsavgifter under sommaren

Kommunfullmäktige har beslutat att införa parkeringsavgifter i anslutning till våra stränder i Lomma och Bjärred under perioden 1 juni till 31 augusti. Anledningen är den höga belastningen på parkeringsplatserna. För att få en effektivare omsättning på parkeringsplatserna sommartid införs parkeringsavgifter på Varvstorget, Sjögatan, Sandhamnsgatan i Lomma samt i Saltsjöbadsparken i Bjärred.

Parkeringsavgiften blir 15 kronor per timme, dock maximalt 80 kronor per dygn. Parkeringsplats för rörelsehindrad förblir avgiftsfri.

Protokoll från kommunfullmäktiges sammanträde publiceras inom kort.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Maria Zingmark

Navigera vidare

Arkiv